Perfume Genius új lemeze azonnal lángra lobbantja a szívedet

Perfume Genius május 15-én jelentette meg “Set My Heart On Fire Immediately” címre keresztelt ötödik lemezét, melyen egy Grammy-díjas producerrel, Blake Mills-szel dolgozott, és olyan zenei közreműködők szerepelnek rajta, mint Jim KeltnerPino PalladinoMatt Chamberlin és Rob Moose.

A Los Angeles-ben rögzített album többek között a férfiasság és a hagyományos szerepek fogalmait tárja, majd forgatja fel. Perfume Genius, vagyis Mike Hadreas a szerelem, a szexualitás, az emlékezet és az emberi test témáival játszik, miközben lázadó, saját ösvényt vág a popzenébe, amin hol melankolikusan merengő, hol szinte ünnepélyes, táncos léptekkel követhetjük.

“Nyitottabbnak, szabadabbnak és spirituálisan vadabbnak szerettem volna érezni magam és most épp olyan helyzetben vagyok, amikor ezek az érzések nagyon közeliek. Ezeket a dalokat azért írtam, hogy türelmesebbé, átgondoltabbá váljak általuk. Hogy közelebb húzzam a körülöttem lebegő kaotikus szálakat és valami meleg, gondolatébresztő és megnyugtató anyaggá szőhessem őket”

– nyilatkozta.

A lélekemelő korongot két masszív beharangozó dal – a “Describe” és az “On The Floor” – előzte meg, melyekhez látványos videóklipek is készültek. A 13 tracket felvonultató album pedig hű a címéhez és egyben egy intenzív, hol keserédes, hol fennkölt utazás Mike Hadreas lelkivilágában.

“Nagy érzéseket, intenzitást kerestem. Sok mindent akartam egyszerre és ez egy olyan ösztönöm, ami születésemtől kezdve kísért és végül nagyon rombolóvá és veszélyessé vált. Ezért fogtam ezt az ösztönt és a sok nagy érzést és visszatartottam, elrejtettem őket, mert azt hittem, hogy ki fognak csinálni. Ugyanez történt a céltudatossággal is. Soha nem tűnt el igazán és rájöttem, hogy talán képes vagyok arra, hogy tartályokat készítsek ezeknek az érzéseknek. Megalkothatok szituációkat, amikben megkapom, amit szeretnék és ez rendben van így, működik.”


Perfume Genius már a lemez első soraival búcsút mond eddigi élete súlyának – engedi, hogy azt elmossák a hullámok és arnyékait meglágyítsa a fény. Elmondása szerint ezen sorok megírása után megállt egy pillanatra, hogy átgondolja, szívszorító és lemondó vagy pedig elfogadó és reménykedő érzések domináljanak-e az albumon.

“Végül a reménykedés irányába indultam el, ami mindig egy tudatos döntés. És kicsit azt éreztem, hogy miért is ne rázhatnék le magamról mindent, amit valaha tettem? Miért kéne hagynom, hogy ezek a dolgok határozzanak meg? Miért ne változhatnék meg teljesen? Vagy bocsájthatnék meg mindent? Vagy mi lenne, ha egyáltalán nem is gondolkodnék ezeken?”

Zenei hírek