Elmarad a debreceni Campus Fesztivál, de a szervezők máris a kárpótláson gondolkodnak

Nem tartják meg az idén a debreceni Campus Fesztivált – közölte a kormány járványhelyzettel kapcsolatban csütörtökön nyilvánosságra hozott döntésére reagálva a rendezvény főszervezője az MTI-vel.

Miklósvölgyi Péter fesztiváligazgató azt mondta, Campus Fesztivál ugyan nem lesz, de mielőbb “életre keltik” a Nagyerdőt. Ennek első állomásaként már hétfőn megnyitják a Nagyerdei Víztornyot, ahol a járványügyi korlátozásokhoz igazodva szerveznek kulturális programokat.
    

Már dolgoznak egy Campus Eleven elnevezésű nagyszabású programsorozaton is, amelynek a tervek szerint a nyár végén az új nagyerdei strand, a stadion és a víztorony környéke lesz a helyszíne. A programban 11 kiemelt estén a legnépszerűbb előadók lépnek majd fel, de minden nap számtalan koncerttel, helyi előadók – zenészek, énekesek, táncosok – fellépésével, gasztronómiai különlegességekkel várják az érdeklődőket – sorolta a terveket Miklósvölgyi Péter.
   

Hozzátette: a Campus Eleven rendezvénysorozat részleteit most dolgozzák ki, arra kérik azokat, akik elővételben már megvették az idei Campus Fesztiválra a bérletüket, várják meg az Eleven-kínálatot, és annak ismeretében döntsenek, hogy felhasználják-e a jegyüket, vagy pénzvisszatérítést kérnek.

Mint ahogyan azt tegnap megírtuk, a kormány döntéseinek értelmében nem tarthatnak meg semmilyen 500 fő feletti rendezvényt, sőt az este folyamán pontosítottak és közölték, hogy az 500 fő alatti tömegrendezvények is tilosak. Ennek értelmében idén biztosan nem lesz Volt fesztival, Balaton Sound és Sziget sem. Az egyetlen reménysugár a Strand fesztivál, ami augusztus 18-án nyitná meg kapuit, a korlátozások pedig hivatalosan augusztus 15-ig tartanak.

https://www.facebook.com/photo?fbid=10157407982167781&set=a.10150210384632781

Zenei hírek